2 עוגות טבעוניות שתמיד מצליחות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר

עוגת בננות טבעונית

אין כמו פרוסת עוגה טעימה, טבעונית ומוצלחת ביום שבת בבוקר. בין אם אתם מארחים או רק רוצים להתפנק בקינוח מתוק לשבת, מצאנו עבורכם את מתכוני העוגות הטבעוניות המוצלחים ביותר. יש כאלו שמרגישים בנוח בכל הקשור למטבח ולעולם האפייה ומנגד יש את אלו שיותר מתקשים. אנחנו כאן כדי להקל עליכם ולתת לכם את כל הכלים והטיפים הנדרשים כדי לאפות עוגות נהדרות וטעימות בכל רמת בישול ואפייה בה אתם נמצאים.

מתכון ראשון: עוגת בננות טבעונית ללא גלוטן

העוגה הראשונה היא עוגת בננות שנחשבת לאחת העוגות הכי פופולאריות בישראל. בנוסף, היא סופר קלה ומהירה להכנה. את העוגה ניתן להכין ממרכיבים שיש כמעט בכל בית והיא מתאימה גם לצליאקים טבעוניים מכיוון שהיא גם טבעונית וללא גלוטן.

אנחנו ממליצים להכין את כל המרכיבים מראש ולפרוס אותם על שולחן העבודה כדי שתהליך הכנת המתכון יהיה מהיר ונוח יותר. בנוסף, הכנת העוגה היא מהירה ולכן אנחנו ממליצים לחמם את התנור מראש כדי לחסוך זמני המתנה, כך התנור יהיה חם ומוכן לאפייה כשתרצו להכניס את העוגה לתנור.

מצרכים:

1 ורבע כוסות קמח תמי

1 כפית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

חצי כוס סילאן

1 בננה

רבע כוס שמן

רבע כוס אגוזי מלך קצוצים

רבע כוס נטיפי שוקולד צ’יפס

קורט מלח

אופן הכנה:

מתחילים בחימום התנור ל-180 מעלות על מצב אפייה ומשמנים תבנית אינגליש קייק עם מעט שמן. מערבבים את הקמח עם אבקת אפייה וסודה לשתייה. לאחר מכן, מוסיפים את כל שאר המרכיבים: סילאן, בננה, שמן, אגוזי מלך, נטיפי שוקולד צ'יפס, מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

בשלב הבא יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 30 דקות או עד שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש. אנחנו ממליצים להגיש פרוסת עוגה לצד כוס תה או קפה חם, בתאבון.

מתכון שני: עוגת חלבה בחושה

אוהבים חלבה? העוגה הזאת היא בדיוק בשבילכם. קבלו מתכון נהדר וטעים של עוגת חלבה ממכרת שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול. אני נוהג להכין את העוגה הזו כמעט בכל שבת ואני יכול להעיד שהיא תמיד הכי מצליחה ונגמרת עד הביס האחרון ביחס לעוגות האחרות המוגשות לשולחן הקינוחים.

העוגה הזו נהדרת לכל מי שחדש בעולם האפייה או לכל מי שמחפש מתכון קל ללא יותר מדי שלבים ומאמץ. כל מה שנדרש להכנת העוגה הוא ערבוב כל המרכיבים בקערה ולתנור.

מצרכים:

מרכיבים לעוגה

2 כוסות קמח תופח

חצי כוס סוכר לבן

חצי כוס סוכר חום

חצי כוס + כף גדושה רסק תפוחים

חצי כוס שמן

כוס מים חמים

מרכיבים לתערובת חלבה

חצי כוס טחינה

חצי כוס סילאן

חצי כוס חלבה בטעם וניל מפוררת

אופן הכנה:

מתחילים בחימום התנור ל-180 מעלות ושימון 2 תבניות אינגליש קייק עם מעט שמן. לאחר מכן, מערבבים בקערה את כל מרכיבי העוגה עד לקבלת תערובת אחידה. בשלב הבא יוצקים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייק.

כעת מתחילים להכין את תערובת החלבה. מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי תערובת החלבה עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מכן, יוצקים את התערובת מעל העוגה ויוצרים אפקט שיש בעזרת שיפוד. מכניסים את העוגות לתנור למשך 35 דקות או עד שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש. מצננים את העוגה למשך רבע שעה, מפזרים אבקת סוכר, פורסים פרוסת עוגה ומגישים.

מחפשים מתכונים נוספים לעוגות טבעונית? ההמלצה שלנו > עוגת מייפל טבעונית

המאמר נכתב באדיבות על ידי עמרי ומאי מאתר מתכונית.

עוגת בננות טבעונית

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר

הקייטרינג

אנו מתמחים בלספק את שירותי הקייטרינג הטובים ביותר לכל אירוע ולכל צורך. אנחנו כאן לספק לכם את השירות הטוב ביותר, חוויה קולינרית בלתי נשכחת ומגוון רחב של מנות טעימות ואיכותיות שישדרגו כל אירוע.

אז מה היה לנו בכתבה:

צרו איתנו קשר